Hír 16 - Az érem másik oldala

Ez a XVI. kerület internetes hírújságja. Aktuális közéleti kérdések, beszámolók a kerület ügyeiről.

Címkék

1848 (1) 1948 (1) abonyi jános (12) adócsökkentés (4) adomány (1) ajánlószelvény (2) alpolgármester (2) árpádföld (1) Bp (1) Centi iskola (1) Címkék (1) cinkota (3) civil szervezetek (4) csatorna (2) Diploma (1) Dr. Bárándy Gergely (1) egészségügy (1) eladósodás (4) eljárás (1) Elte (1) emlékezés (1) erzsébetliget (1) esélyegyenlőség (1) facebook (2) felújítás (2) fővárosi közgyűlés (2) fűtés támogatás (1) gyermekvédelem (2) Hepp Béla (1) hir16tv (1) horváth csaba (1) időközi választás (2) Igazgazó (1) igazság (1) Imre (1) infláció (2) iskola (2) Iskola (1) iskolaigazgató (1) jókai utcai lakótelep (1) jótékonyság (3) Kaszás Zoltán (1) kedvezmény (1) kerületi tv (1) kerváros kártya (1) kilakoltatás (2) kolozs andrás (10) költségvetés (15) kopogtató cédula (3) környezetvédelem (2) kötvény (6) kovács balázs (6) kovács györgy (1) kovács péter (21) közbiztonság (3) közlekedés (4) külső tanácsadók megbízási díja (1) kultúra (3) lemondás (1) lendl jános (1) lmp (2) m0 (4) m31 (1) magunkról (2) március 15 (1) Március 15 (1) mentor hálózat (1) molnár gyula (4) mozgáskorlátozottak (1) MSZP (1) mszp (3) munka (1) nőnap (1) Nő Tagozat (1) nyugdíj (11) oktatás (5) olvasóink írták (3) önkormányzat (35) orbán viktor (1) pályázat (1) panel (1) parlament (12) pazarlás (1) plágium (1) pocakos (2) pótmunka (1) program (2) propaganda (1) Ruha (1) sashalmi piac (5) Schmitt Pál (1) schmitt pál (1) Semjén zsolt (1) societas (1) SP (1) sport (4) Szerencs (1) Tamás (1) támogatás (7) testnevelés (2) testvérváros (1) trükközés (3) tudomány (1) Tüntetés (1) tusnádfürdő (1) tűzoltóság (1) ünnepség (1) uszoda (3) útépítés (8) választás (2) választási kampány 2010 (10) vidorné szabó györgyi (22) vörös iszap (1) XVI kerület (1) zajvédő fal (3) zebra (1) zöld (2) Címkefelhő

Nemes Miklós: Rám számíthat!

2011.02.18. 15:40 | hir16 | Szólj hozzá!

Nemes Miklós vagyok. 67 éves, párton kívüli, nyugdíjas vegyészmérnök. Ajánlószelvény gyűjtés közben nagyon sok házba, lakótelepi lakásba csöngettem be. A legtöbb helyen megkaptam a kopogtató cédulákat. A választókkal beszélgetve sok elgondolkodtató mondatot hallottam, ezekből idéznék most néhányat.

Egy házaspár mondta: „Kérjük a szocialistákat, hogy végre legyenek határozottabbak és csináljanak valamit a mostani viszonyok megváltoztatására, a társadalmi béke helyreállítására.”

Anya és fia: „Azt mondja az önkormányzat, hogy a biztonság érdekében a Jókai utcai lakótelepen felállítottak biztonsági kamerákat. Ennek ellenére félünk. Nézze, mindent ráccsal, zárakkal kell védeni, mert zaklatásoknak vagyunk kitéve, betörésekrôl is hallani.”

Idősebb hölgy: „Igaz az, hogy meg fogják szüntetni a 65 éven felüliek ingyenes utazását? Ne engedjék! Szerény nyugdíjam mellett ez ad lehetőséget arra, hogy unokáimhoz utazzak, mert napközben én vigyázok rájuk, hogy a szüleik dolgozhassanak.”

Egy úriember: „Örömmel látom, hogy a baloldalon új, fiatalabb vezetők is megjelentek.”

Idős házaspár: „Igaz, hogy be akarják vezetni a nyugdíj-adót?”

Egy hölgy: „Úgy örültünk, hogy szilárd burkolatú lesz az utcánk és járdát is építenek! Sajnos, itt a környékünkön már csak a “dicsőségtábla” hirdeti, hogy ez megtörtént. Az aszfalt megsüllyedt, a csatorna eldugult – a járda meg sem épült. Ha esik az esô, itt csak “úszva” lehet közlekedni.”

Középkorú hölgy: „Én szívesen adnám a kopogtatócédulát – szavazni el is megyek – de nem merem odaadni. Félek, hogy veszélyeztetem a magam és a lányom munkahelyét!”

Középkorú házaspár: „Kovács Balázs hogy mehetett el! Úgy bíztunk benne. A kis hölgyet – a Fidesz jelöltjét – nem is ismerjük. Még az is lehet, hogy magára fogunk szavazni...”

Ikerháznál csöngetek: az egyik erkélyen dohányzó úr érdeklôdik, hogy mi járatban vagyok. Elmondom, hogy az MSZP jelöltjeként ajánlócédulákat gyűjtök. Mire ô: na, akkor szerencse, hogy nem hozzám csöngetett, de a “bolsik” biztos repesve várják! – mutat a szomszédja felé. A szomszédban a család minden tagjától megkaptam az ajánlócédulát. Megkérdeztem a családfôtôl, ki az a barátságtalan ember a szomszédban? A sógorom – válaszolta – sajnos, a Fidesz politikája eltávolított bennünket egymástól.

Változtatni csak együtt, apró lépésekkel tudunk. Kérem, tiszteljen meg bizalmával Ön is március 6-án, hogy a nyugodt, higgadt párbeszédet, a megbízhatóságot képviseljem az önkormányzatban. Várom észrevételeit, javaslatait az alábbi elérhetôségeken:

Telefonszámom: 06 70 264 4850

Az e-mail címem: nemesne.agnes@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://hir16.blog.hu/api/trackback/id/tr872670712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: választás önkormányzat nyugdíj útépítés kovács balázs
süti beállítások módosítása