Hír 16 - Az érem másik oldala

Ez a XVI. kerület internetes hírújságja. Aktuális közéleti kérdések, beszámolók a kerület ügyeiről.

Címkék

1848 (1) 1948 (1) abonyi jános (12) adócsökkentés (4) adomány (1) ajánlószelvény (2) alpolgármester (2) árpádföld (1) Bp (1) Centi iskola (1) Címkék (1) cinkota (3) civil szervezetek (4) csatorna (2) Diploma (1) Dr. Bárándy Gergely (1) egészségügy (1) eladósodás (4) eljárás (1) Elte (1) emlékezés (1) erzsébetliget (1) esélyegyenlőség (1) facebook (2) felújítás (2) fővárosi közgyűlés (2) fűtés támogatás (1) gyermekvédelem (2) Hepp Béla (1) hir16tv (1) horváth csaba (1) időközi választás (2) Igazgazó (1) igazság (1) Imre (1) infláció (2) iskola (2) Iskola (1) iskolaigazgató (1) jókai utcai lakótelep (1) jótékonyság (3) Kaszás Zoltán (1) kedvezmény (1) kerületi tv (1) kerváros kártya (1) kilakoltatás (2) kolozs andrás (10) költségvetés (15) kopogtató cédula (3) környezetvédelem (2) kötvény (6) kovács balázs (6) kovács györgy (1) kovács péter (21) közbiztonság (3) közlekedés (4) külső tanácsadók megbízási díja (1) kultúra (3) lemondás (1) lendl jános (1) lmp (2) m0 (4) m31 (1) magunkról (2) Március 15 (1) március 15 (1) mentor hálózat (1) molnár gyula (4) mozgáskorlátozottak (1) MSZP (1) mszp (3) munka (1) nőnap (1) Nő Tagozat (1) nyugdíj (11) oktatás (5) olvasóink írták (3) önkormányzat (35) orbán viktor (1) pályázat (1) panel (1) parlament (12) pazarlás (1) plágium (1) pocakos (2) pótmunka (1) program (2) propaganda (1) Ruha (1) sashalmi piac (5) schmitt pál (1) Schmitt Pál (1) Semjén zsolt (1) societas (1) SP (1) sport (4) Szerencs (1) Tamás (1) támogatás (7) testnevelés (2) testvérváros (1) trükközés (3) tudomány (1) Tüntetés (1) tusnádfürdő (1) tűzoltóság (1) ünnepség (1) uszoda (3) útépítés (8) választás (2) választási kampány 2010 (10) vidorné szabó györgyi (22) vörös iszap (1) XVI kerület (1) zajvédő fal (3) zebra (1) zöld (2) Címkefelhő

A féligazságok teljes hazugságok

2012.12.11. 19:03 | hir16 | Szólj hozzá!

A polgármester válasza levélre küldött válasz levelünk:

 

Tisztelt Polgármester úr!

 

Köszönjük a sorait. Érteni véljük, hogy a megkeresésünkre a válaszait nem hozza nyilvánosságra. S bár tisztelettel fogadjuk a jó szándékát, meg kell jegyeznünk, hogy a dilemmáikkal, a vívódásaikkal is küzdő közéleti szereplőktől a politikai kontaktusaikban távol állnak a felvilágosítások, az útbaigazítások, a kinyilatkoztatások. A sok-sok „jó hír”-től felvilágosulva nem is tudtuk eldönteni, hogy aki Önnek a sorokat írta, annak a cinizmusát, a tájékozatlanságát, a felkészületlenségét vagy a felületességét nézzük el békességgel.

 

Van, amiben - bérlakások felújításának szükségessége, a szociális ellátások körének bővítése - osztjuk a véleményét, van, amiben részben eltér a kerületi tapasztalatunk, több mindenben azonban a féligazságok szintjén maradnánk, ha csak azt képviselnénk a kerületi kapcsolatainkban, amit a válaszai tanúsítanak.

 

Vegyünk néhányat a tisztességes párbeszéd érdekében.

 

- Ha a T. Polgármester úr, azt tapasztalja, hogy az iskolák „államosítása” során nincs „az érintettekben bizonytalanság”, kérjük, kissé változtasson a tájékozódási szokásain. Ez messze nem így van. Az iskolák üzemeltetése maradt a kerület hatáskörében, de ez nem egyszerűsíthető le arra, hogy maradt a tábla, a pad, meg a tornaszer. A közoktatás ügyének államigazgatási központosítása naponta termeli a megválaszolatlan kérdéseket.

- A munkanélküliségnek csak egy szelete a nyilvántartott álláskeresők számának alakulása. Meg kell jegyeznünk, hogy nincs az a statisztika mely a nyilvántartott álláskeresőket a „lakónépességhez” viszonyítja. De a rokkantellátásban részesülő lakótársaink sem jelenhetnek meg már az álláskeresési nyilvántartásokban. Miként a közmunkások létszáma is befolyásolja a statisztika alakulását, s azt sem vitathatja, a korábbi 60 200 Ft-ról csökkentették Önök 47 000 Ft-ra a munkabérüket.

- Az sem egészen helytálló, hogy a civil szervezetek támogatási rendszerében nincs változás. A részletek taglalását most mellőzve, pl. a nemzetiségi önkormányzatok működési támogatása sem éri el a korábbi évek szintét, vagy a Holdvilág Kamaraszínház sorsát sem lehet beépíteni a Narancs Híradójuk siker-folyamába, természetesen értve az önkormányzati gazdálkodás szűkülő mozgásterét.

- Kérjük, nézzen, nézessen utána a szövegírójával a családi pótlék alakulását bemutató hivatalos KSH adatoknak. A családi pótlék reálértéke az utóbbi években folyamatosan csökkent, s ez a tendencia – úgy tűnik – folytatódik, parlamenti képviselőként legyen ebben pontos képe.

- A kötvénykibocsájtásból eredő várható terhek megítélésénél nem egyszerűen az a kérdés, hogy „mennyit vállal” át az állam. / miként kezeli a fürdőépítésekre felvett hiteleket./ Az a fő nehézség, hogy a mélyülő recesszió, a központi költségvetési elvonások miatt is csökkenő önkormányzati bevételek mellett milyen forrásokból biztosítható a hosszú évekre elnyúló törlesztési kötelezettség.

- A döntéseik előtti „egyeztetések” eredményét nem egy esetben tiltakozó lakossági aláírásgyűjtések kísérték. Egyelőre ne szálazzuk tovább a „jó híreit”.

 

A polgármesteri és a parlamenti tisztsége Kovács úr összefügg! Amit Kovács úr, mint a FIDESZ frakció tagja megszavaz az Országgyűlésben, annak a következményeit Kovács úr, mint Polgármester a kerületünk gazdálkodásában „élvezheti”, lakossági kapcsolataiban érzékelheti. Gondolhatunk pl. a háztartások fogyasztásának további mérséklődésére, a szociális kiadások csökkentésére, a munkanélküliség stagnálására, a tömegessé váló külföldi munkavállalásra, a felsőoktatási tanulás lehetőségeinek beszűkülésére.

 

Értjük, hogy miért rostálja, a nyilvánosság előtt a kerületi közéletünk dolgait. Nem állítjuk, hogy hazudik, de annyit kérjük, engedjen meg, hogy a féligazságok, bizony teljes hazugságok. Siker és botlás, kétely és bizonyosság, célratörés és tévedés, értékteremtés és sikertelenség, erőfeszítések és hiábavalóságok kísérik a közéleti ember s így egy mindennapi polgármester útját is. Bizalmat az a mentalitás érdemel, mely ezt képviseli, s ez adna hitelt a polgármesteri munkássága végösszegének.

 

Szívélyes üdvözlettel

 

Az MSZP XVI. kerületi szervezetének tagsága és támogatói

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hir16.blog.hu/api/trackback/id/tr824960391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása