Hír 16 - Az érem másik oldala

Ez a XVI. kerület internetes hírújságja. Aktuális közéleti kérdések, beszámolók a kerület ügyeiről.

Címkék

1848 (1) 1948 (1) abonyi jános (12) adócsökkentés (4) adomány (1) ajánlószelvény (2) alpolgármester (2) árpádföld (1) Bp (1) Centi iskola (1) Címkék (1) cinkota (3) civil szervezetek (4) csatorna (2) Diploma (1) Dr. Bárándy Gergely (1) egészségügy (1) eladósodás (4) eljárás (1) Elte (1) emlékezés (1) erzsébetliget (1) esélyegyenlőség (1) facebook (2) felújítás (2) fővárosi közgyűlés (2) fűtés támogatás (1) gyermekvédelem (2) Hepp Béla (1) hir16tv (1) horváth csaba (1) időközi választás (2) Igazgazó (1) igazság (1) Imre (1) infláció (2) Iskola (1) iskola (2) iskolaigazgató (1) jókai utcai lakótelep (1) jótékonyság (3) Kaszás Zoltán (1) kedvezmény (1) kerületi tv (1) kerváros kártya (1) kilakoltatás (2) kolozs andrás (10) költségvetés (15) kopogtató cédula (3) környezetvédelem (2) kötvény (6) kovács balázs (6) kovács györgy (1) kovács péter (21) közbiztonság (3) közlekedés (4) külső tanácsadók megbízási díja (1) kultúra (3) lemondás (1) lendl jános (1) lmp (2) m0 (4) m31 (1) magunkról (2) Március 15 (1) március 15 (1) mentor hálózat (1) molnár gyula (4) mozgáskorlátozottak (1) MSZP (1) mszp (3) munka (1) nőnap (1) Nő Tagozat (1) nyugdíj (11) oktatás (5) olvasóink írták (3) önkormányzat (35) orbán viktor (1) pályázat (1) panel (1) parlament (12) pazarlás (1) plágium (1) pocakos (2) pótmunka (1) program (2) propaganda (1) Ruha (1) sashalmi piac (5) Schmitt Pál (1) schmitt pál (1) Semjén zsolt (1) societas (1) SP (1) sport (4) Szerencs (1) Tamás (1) támogatás (7) testnevelés (2) testvérváros (1) trükközés (3) tudomány (1) Tüntetés (1) tusnádfürdő (1) tűzoltóság (1) ünnepség (1) uszoda (3) útépítés (8) választás (2) választási kampány 2010 (10) vidorné szabó györgyi (22) vörös iszap (1) XVI kerület (1) zajvédő fal (3) zebra (1) zöld (2) Címkefelhő

Kovács Úr! Ne folytassa!

2010.09.01. 10:16 | hir16 | Szólj hozzá!

A jobboldalunk polgármester jelöltjénél betelt a pohár. Kíméletlen őszinteséggel szembeszállt a kerületi pletykákkal. Úgy tűnik, megelégelte, hogy a kerületi önkormányzatunk újságjában nincs elég tér a számára. Kétségtelen, csak minden második oldalon avat, átad, megnyit, felbont, kibont, rendez, gratulál, köszönt, megvilágít, meghallgat, megmagyaráz.

Fizetett hírverésként lesújtott az igazság pallosával. Lerántotta a leplet a rosszindulatú, áskálódó, fondorlatosan terjesztett, olykor elvetemült kerületi pletykákról.

A csontvázak – némileg elhúzódó – keresését szemmel tartó nyájas olvasó így megtudhatta, hogy maga a Miniszterelnök úr – elsöpörve a kishitű kételyeket – biztatta a Polgármester urat a parlamenti munkára. Értesültünk, Kovács úr „benne él az ügyekben”, tisztában van azzal, hogy „a törvények miként működnek”. Az utak, bizony, bizony FIDESZ utak, s a 150 a pletykák ellenére 165. A kerület eladósodottsága miatti tamáskodás értetlen áskálódás. A négy év teljesítménye – a visszafogott önértékelés szerint – 96%-os.

Megértettük. A nemzeti együttműködés érdekében ez ügyben beállunk a sorba. Az egyharmados fülkeforradalom hevétől kipirosodott arcokhoz csatlakozva irgalmatlan következetességgel kaszaboljuk mostantól kezdve a pletykákat.

  • Mindenek előtt, kerületünkben béke, szabadság és egyetértés lesz. Az iskolai- és óvodavezetői pályázatok elbírálásánál előfordul olykor terméketlen vita, de csak akkor, ha némileg előkészítetlenül nem csak egy jelentkező adja be a pályázatát.
  • Pökhendi koholmány, hogy kerületünk kötvénykibocsátásából származó összeg kamataiból sikerült leküzdeni az államcsődöt. Azt nemzeti kormányunk – igaz, csak két nap alatt – de ötletesen számolta fel.
  • Méltatlan locsogásként terjed, hogy a Sashalmi Piac Kft-nél a Polgármester úr Felügyelő Bizottsági elnöki tisztségével összefüggő testületi napirendet a FIDESZ frakció élénk, hangos, hosszantartó tiltakozása ellenére az ellenzéki képviselők kérésére kellett zárt ülésen tárgyalni.
  • Kovács Péter jelölt úr véget vetett annak a pletykának, miszerint a Sashalmi Piac Orbán Viktor úr tulajdona. Az őszinte beszéd szellemében mi azt cáfoljuk, hogy a nagy múltú IKARUS SE-t a Felcsút FC kívánná bekebelezni.
  • Híresztelik, hogy kerületünk közkönyvtáraiból továbbra is kölcsönözhetőek a magyarságtól idegen könyvek. Spiró. Nádas. Konrád. Kertész. Szerencsére semmi jelét nem tapasztaltuk, hogy köztiszteletben álló hazafias érzelmű illetékeseink közül ezt, bárki is szabotázsakcióként kezelné.
  • A mendemondákkal szemben kerületünk fővezetői közül senki nem állította sohasem, hogy az IMF kurucos elkergetése után a négy év óta töretlenül fejlődő kertvárosunkban érvényesülő gondos, takarékos gazdálkodás eredményeképp teljes mértékben kompenzálni lehet a svájci frank elszabadult árfolyamából következő terheket.
  • Igenis lesz egyszeri nagy arányú adó- és járulékcsökkentés. A devizahiteleseknek nyújtandó segítséget sem tarjuk választási blöffnek. Az intézkedéseket a határozott, mindenkor igazmondó kormányfő október 4-én fogja bejelenteni. A fair-play szellemében nem szeretné a kampány korrektségét befolyásolni. Oszt jó napot.
  • Minden alapot nélkülöz az a jó hangulatú szabad pálinkafőzések környékén terjedő pletyka, hogy kerületünk képviselő-testülete a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat megzenésített változatának közös dalolásával kívánja kezdeni a választások után az üléseit.
  • Az önkormányzat lapjában négy éve ellenzéki képviselő nem nyilatkozott a fenntartásairól, nem szólt, nem közölt. Az MSZP megválasztott országgyűlési képviselője sem. Kezdjük látni, ez nem vitézi kommunikációs mutatvány. Ez az új világ bimbódzó üzenete. A narancsízű kapitalista rendszer elsöprő támogatottságából következő népakarat, olvasói igény.
  • Végezetül. Úgy tudjuk az öt faluban nem volt Gömbös Gyula utca. Hiszünk a Polgármester úr következetességében. Így amennyiben valakiknek eszébe jutna vitéz Jákfai Gömbös Gyula emlékére táblát avatni, ott Kovács úr a harangszó hívására sem fog avató beszédet mondani.

Utóirat. A hatalom egyes urai, képviselői szeretnek az érdemi kontrollt nélkülöző légkörben lubickolni. Próbálkozzanak. Nem hagyjuk. De, hogy a FIDESZEN kívül csak szélsőség van, az pimaszság. Ha tetszik, ripők hazugság. A narancsuralmi gőg jele.

Kovács úr! Ne folytassák.

A bejegyzés trackback címe:

https://hir16.blog.hu/api/trackback/id/tr552263810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: oktatás kultúra parlament önkormányzat eladósodás kovács péter adócsökkentés kötvény sashalmi piac
süti beállítások módosítása