Hír 16 - Az érem másik oldala

Ez a XVI. kerület internetes hírújságja. Aktuális közéleti kérdések, beszámolók a kerület ügyeiről.

Címkék

1848 (1) 1948 (1) abonyi jános (12) adócsökkentés (4) adomány (1) ajánlószelvény (2) alpolgármester (2) árpádföld (1) Bp (1) Centi iskola (1) Címkék (1) cinkota (3) civil szervezetek (4) csatorna (2) Diploma (1) Dr. Bárándy Gergely (1) egészségügy (1) eladósodás (4) eljárás (1) Elte (1) emlékezés (1) erzsébetliget (1) esélyegyenlőség (1) facebook (2) felújítás (2) fővárosi közgyűlés (2) fűtés támogatás (1) gyermekvédelem (2) Hepp Béla (1) hir16tv (1) horváth csaba (1) időközi választás (2) Igazgazó (1) igazság (1) Imre (1) infláció (2) Iskola (1) iskola (2) iskolaigazgató (1) jókai utcai lakótelep (1) jótékonyság (3) Kaszás Zoltán (1) kedvezmény (1) kerületi tv (1) kerváros kártya (1) kilakoltatás (2) kolozs andrás (10) költségvetés (15) kopogtató cédula (3) környezetvédelem (2) kötvény (6) kovács balázs (6) kovács györgy (1) kovács péter (21) közbiztonság (3) közlekedés (4) külső tanácsadók megbízási díja (1) kultúra (3) lemondás (1) lendl jános (1) lmp (2) m0 (4) m31 (1) magunkról (2) Március 15 (1) március 15 (1) mentor hálózat (1) molnár gyula (4) mozgáskorlátozottak (1) mszp (3) MSZP (1) munka (1) nőnap (1) Nő Tagozat (1) nyugdíj (11) oktatás (5) olvasóink írták (3) önkormányzat (35) orbán viktor (1) pályázat (1) panel (1) parlament (12) pazarlás (1) plágium (1) pocakos (2) pótmunka (1) program (2) propaganda (1) Ruha (1) sashalmi piac (5) Schmitt Pál (1) schmitt pál (1) Semjén zsolt (1) societas (1) SP (1) sport (4) Szerencs (1) Tamás (1) támogatás (7) testnevelés (2) testvérváros (1) trükközés (3) tudomány (1) Tüntetés (1) tusnádfürdő (1) tűzoltóság (1) ünnepség (1) uszoda (3) útépítés (8) választás (2) választási kampány 2010 (10) vidorné szabó györgyi (22) vörös iszap (1) XVI kerület (1) zajvédő fal (3) zebra (1) zöld (2) Címkefelhő

Humánus Önkormányzatunk? Látszat és valóság

2010.01.19. 12:45 | hir16 | Szólj hozzá!

Az alábbiakban ismertetett történet alapján nehezen lehet eldönteni, hogy ki az ügyesebb, a fővárosi lakás-maffia, vagy a XVI. ker. Önkormányzat Alpolgármesterének hatásköréhez tartozó Szolgáltató Szervezet vezetői?

A kérdés eldöntését a tisztelt Olvasóra bízom.

Hegedűs úr 1983 óta töltötte be sok-sok hivatalos elismerést magának tudva munkakörét, a felmondásig, 22 éven át. Mellesleg, mint modellező, sok jelentős nemzetközi trófeával öregbítette kerületünk jó hírnevét. Egyik napról a másikra jogcím nélküli lakóvá minősítették, akinek azonnal szednie kell a sátorfáját, FIDESZes Uraink szerint.

A kiszolgált Gondnok 1983-ban, a munkaköréhez tartozó szolgálati lakásban csak úgy maradhatott a családjával, ha – az akkori jogszabályok alapján – lemondott belvárosi főbérleti lakásának bérlői jogáról. Lám-lám ma már ez is kevés ahhoz, hogy az Önkormányzat az 1983-as bérleti és lakáshasználati szerződés alapján egy megfelelő bérlakást – vagy – pénzbeli megváltást ajánljon fel a megbetegedett, munkanélküli Obsitosnak.

Alpolgármesterünk jóváhagyásával, a “nemes szívű” Kerületgazda Szolgáltató Szervezet vezetője 2008. októberében lezárta a Gondnok által engedéllyel felépített – és kazánját magában foglaló – helyiséget és elzárta a vizet is, ezzel “ösztönözve” Emberünket a fűtés és víz nélküli lakás elhagyására. A Gondnok maradt, de meg is járta, mert a fűtetlen lakásban megbetegedett. (Lánya és volt főnöknője a padlón fekve találta – súlyos állapotban kellett kórházba szállítani.)

Bár a vizet 2009 márciusában visszakötötték, fűteni azóta sem tud, és a saját kazánjától elzárt Ember a fűtetlen lakásban szerzett betegségéből meggyógyulni teljesen már soha nem fog.

Miközben az Alpolgármester egy ideig alkudozott Hegedűs Úrral már vagy 2 (kettő!) millió forintot – egy lakás ára? – is felajánlott, hogy elköltözzön, a “Kerületgazda” ügyvédje felszólító levéllel riogatta az igazsága mellett makacsul kitartó Emberünket. A fűtés nélküli lakásban életét tengető volt Gondnok panaszkodni kezdett és támogatókat gyűjtött ügyének rendezése érdekében ill. fontolgatta a sajtó értesítését. E cikk írójának javaslatára Hegedűs Úr azonban inkább XVI. ker. Polgármesteréhez fordult.

2009. december 16-án, írásban kérte őt, hogy fogadja annak érdekében, hogy fűteni tudjon... a mai napig 2010. január 20-ig se válaszra, se személyes találkozásra nem volt ideje a kerület egyetlen vezetőjének sem.

Néhány napja “jogcím nélküli” értesítést kapott a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól, hogy 2010. áprilisában tárgyalni fogják a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet, mint felperes beadványát, hogy a “Jogcím nélkülit” immár bírósági ítélettel tegyék ki az utcára, ha a tárgyalást egyáltalán megéli.

Miért kell annyira, minden “lakásmaffiás eszközt” bevetve megszabadulni Emberünktől?

Lehet, hogy a volt Gondnok azért szálka a nagyon-nagyon humánus, a lakosság valamennyi tagjának érdekében működő Önkormányzat szemében, mert jelenleg az Alpolgármester illetékességi körébe tartozó Kerületgazda Szolgáltató Szervezet – a hétholdas terület jelenlegi kezelője –, talán tulajdonjogot szeretne, és ha ezt eléri, máris érdemes felszámolni, majd napközis táborostul eltüntetni valakiknek a hasznára, de kerületi lakosságunk kárára?

Egyébként, a kitűnően dolgozó Kerületgazda jóvoltából, a János u. 141-153 un. Napközistábor bejáratából is jól látható a főépület környékén közegészségügyi botránynak ítélhető kép – pár méterre az óvodától –, de az egész területen rothadó avar-hegyek állnak, nylon zsákok ezreiben megbúvó szemét bűzlik. Meghátrál - vagy megfagy.

Ezt a választást kínálja a magát nagyon-nagyon humánusnak beállító Önkormányzat egy 22 éven át dolgozó Kerületi Szolgájának.

Lendl János

A bejegyzés trackback címe:

https://hir16.blog.hu/api/trackback/id/tr872160847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: önkormányzat kilakoltatás kovács péter lendl jános
süti beállítások módosítása